Görsel Sanatlar - Genç Sanatçı Resimleri - Kültür Resimleri

| 21 Mayıs 2009 Perşembe


Görsel sanatların cazibesine kapılan sanatseverlerin, sanal müze ortamında sanatın inceliklerinin derinliklerinde dans eden sanatçıları izleme olanağı her geçen gün daha da artıyor.
İnternet ortamında sanat ve sanatçı resimleri yaşamın rengârenk dünyasından bir parça olan eserleri izlemek, sanatçının yapıtlarındaki büyüleyici güzelliklerin kalıcı hale gelen eserleri paylaşılması mümkün hale geldi. Tüm sanatsever kişiliklerin bildiği gibi, görsel sanatlar sanat ve sanatçı resimleri için ilham kaynağı hazine merkezi adresi olmuştur.

Genç Sanatçı Resimleri
Sanat anlayışının günlük yaşamımıza kazandırdığı zenginliğin, her geçen gün daha da artmasına sebep olan genç sanatçılar, yapıtlarındaki zenginliklerle sanat anlayışının pekiştirilmesindeki rolü büyüktür.
Genç sanatçı resimleri desteklenmesi için sanatçıların eserlerini sanal müze ortamına taşımaları, geniş kitlelere ulaşımı sağlanması gerekir.
Sanatsever kitlelerinin beğenisine sunulan eserlerin, her geçen gün artmasıyla birlikte rekabet ortamının gelişmesi sağlanabilir.
Daha kaliteli eserlerin üretilmesi, yeni ufuklara açılan pencereden bakılacak, üretilen yapıtların zengin fikirleri, sanatta doygunluk ilkesinin beslenmesine olanak sağlayabilir.

Resimleri görmek için Kuantum düşünce gücü arşivine tıklayınız


Çağdaş Yorumların kültür sanat hakkındaki konu başlıkları: Görsel Sanatlar - Genç Sanatçı Resimleri - Kültür Resimleri - Vincent Van Gogh - Pablo Picasso - Salvador Dali ve Leonardo Davinci resim defteri için yazılan kültür sanat konularını içeriyor.


Bronz heykeller yapan üretken kişiliklerin yapıtlarını bu sitede bulmaktan çok gurur duydum. Yüksek performans sergileyen kültür insanı hakkında çağdaş yorumların yapıldığı bir site bulmak kolay olmuyor. Kültür sanat eserleri dünya insanının ortak malıdır diyenler boşuna bu lafı gündeme getirmemiş olmalılar. Heykeltıraşlar ve ressamlar yapıtlarını üretirken, evrensel değerlere katkıda bulunmayı ana tema olarak kabullenmiş bir felsefenin kültür ataşesi öncüleri olduklarını hepimiz bilmeliyiz sanırım. Dünyaca Ünlü ressamların isimlerini vererek ilgilendiğim konu ile ilgili açıklama yapmak istiyorum tabi yüksek müsaadelerinizle. Ünlü ressamların isimlerini internet ortamında inceledim. Elde ettiğim bilgilerin ışığında beğendiklerimin listesi: Paul Cezanne, Salvador Dali, Leonardo Davinci, Paul Gaugin, Vincent Van Gogh, Wassily Kinsky, Henri Matisse, Claude Monet, Pablo Picasso, Pieter Aertsen ve daha birçok ismin sahipleri, küçük yaşta çizdiği resim defteri bu gün milyonlarca dolar değerinde olduğunu hepimiz biliriz. Bilmediğimiz çocuklarımızın gelecekteki kültür sanat resimleri konusunda, bu ünlülerden daha iyi olabileceğini söylersem acaba haksızlık mı yapmış olurum?Ahmet Nuray plastik sanatlar galeri köşelerindeki yeni resimler içinde gördüğüm genç yeteneklerin yapıtları, ünlülerin kadar etkileyici renklere sahip olduğuna inım. Benim çocukluğumda boyadığım çizdiğim resim defteri bu günlere kadar gelebilseydi ne kadar memnun olurdum bilemezsiniz. Saklanması gereken kültür resimleri büyük hazine, resim eserlerim maalesef aile ilgisizliği yüzünden yok olmuş. Günümüzde eğitimin önemini algılayan aile reisleri, çeyiz saklama sığının köşesine çocukların erken dönemde ürettikleri sanat galerisi eserleri kıvamındaki kıymetli resim defterine yer bulmaları gerekirdi.
Çocuk gibi yüksek performans resimleri çizmek için tüm kültür ressamların seferber olduğu günümüzde, saflık yeteneğinin değerlerini algılamaya başladık. Eski ressamlar arasındaki ünlülerden Paul Cezanne, Salvador Dali ve Henri Matisse eserlerinin en eski yapıtları olan çocukluk dönemi eserlerinin günümüzdeki kıymetini siz düşünün isterim. Leonardo Davinci, Paul Gaugin, Vincent Van Gogh gibi tanınmış simaların, bu günlerdeki değerinin paha biçilmez olduğunu elbette biliyoruz. Bizim miniklerin gelecek zaman dilimindeki değerini şimdiden hazırlama görevi kimin olabilir ki? Konumuz kültür ataşesi gibi pozitif karakterli minik ellerin yapıtları olunca, akan sular durur diyen sanat pedagoji uzmanı Ahmet Nuray’ın sözlerine bu yüzden hayran kaldım. Sanat Gündemini yakalamak isteyen fikir sanatçılarına ait eserlerini, uygulamalı eğitsel sergisi gücünü hissettiren yapıtları internet sayfalarında bulmak benim açımdan pek kolay olmuyordu. Bu sebepten dolayı kültür insanı Sayın Nuray’ın kurduğu yeni sitenin güzel kıymetini bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Gelecek zaman diliminde bizim yetenekli çocukların Wassily Kinsky, Henri Matisse, Claude Monet, Pablo Picassoveya Pieter Aertsen gibi ünlü simalardan biri olacağına şimdi inanmamız gerekir ne dersiniz? Bronz heykellerin mucidi olabilecek kültür insanı bizim genç beyinlerimiz neden olmasın ki. Yüksek performanslı çağdaş yorumların arasında yer alan bazı yazılarda bu fikirleri sergileyen Heykeltraş arkadaşlarla aynı fikirde olmaktan gururluyum. Kültür resimleri, dünya malıdır. Everensel değerlerimizdir diye düşünüyorum sizler ne dersiniz?Yazan: Sanat danışmanı Selim Coşkulu Kaynakça: Sanat galerisi, çocuk gibi resimler ve bronz heykeller arşivinde yer alan Heykeltraş Ahmet Nuray sitesinden alınmıştır.
Derleyen: Sanat kriteri Berrin Savaşcı

0 yorum:

hits